دنیای تکنولوژی ، ارتباطات ، موبایل ، فناوری و ...

اخبار و مطالب جالب از دنیای تکنولوژی ( تک شو کلیک . آی آر )

دنیای تکنولوژی ، ارتباطات ، موبایل ، فناوری و ...

اخبار و مطالب جالب از دنیای تکنولوژی ( تک شو کلیک . آی آر )

گوگل و ساخت کامپیوتر های کوآنتومی فوق سریع !!

کوانتوم یکی از عجیب ترین و پیچیده ترین مباحث علمی بوده و هست. نیلز بور جایی گفته: هر کس که راجع به کوانتوم بشنود و شگفت زده نشود معنی اش این است که چیزی نفهمیده!!

چند وقتیست که زمزمه ی تولید کامپیوترهای کوآنتومی به گوش میرسد که البته قرار بوده فقط برای پژوهشگران و دانشمندان باشد اما شرکت گوگل قصد دارد برای عموم این کامپیوترها را بسازد. سرعت این کامپیوترها غیر قابل تصور و بسیار زیاد میباشد.

البته من یک تار سیم موس کامپیوتر خودم را که بعد از کلیک بر روی مای کامپیوتر (my computer) باید یه چرت بخوابی و بیدار بشی تازه بالا بیاد به صد تا از این کوآنتوم قرتی ها نمیدم !!!!!!




 

 


شرکت آمریکایی گوگل با مشارکت گروهی از پژوهشگران دانشگاه سانتا باربارا در کالیفرنیا، در حال توسعه فناوری کوانتوم برای تولید رایانه‌ای است که به آن «سریع‎ترین رایانه جهان» لقب داده‌اند.
به این ترتیب گفته می‌شود این پژوهشگران قصد دارند اولین رایانه کوانتومی تجاری را تولید نمایند.
 دانشمندان می‌گویند کیوبیت (Qubit) قادر است مانند صفر و یک عمل کند و این بدان معناست که رایانه‌های کوانتومی، به لحاظ تئوری می‌توانند سریع‌ترین رایانه‌های دیجیتالی عصر حاضر باشند.
کیوبیت یا بیت کوانتومی، واحد پایه‌ای پردازش کوانتومی بوده و مشابه بیت در رایانه‌های معمولی است.
در حال حاضر از رایانه چینی تیانهی-۲ (Tianhe-۲) به عنوان سریع‌ترین و بزرگ‌ترین ابررایانه جهان یاد می‌شود.
این دستگاه قادر است در هر ثانیه ۳۳.۳۸ کوادریلیون عملیات رایانه‌ای انجام دهد.
چنین پردازشی هر چند بسیار بالاست ولی برای رایانه‌های کوانتومی کار بزرگی به حساب نمی‌آید.

گفتنی است گوگل سابقه کار بر پروژه‌های ابتکاری زیادی را در کارنامه خود دارد که خودروهای بدون راننده، رایانه‌های پوشیدنی و هواپیماهای بدون سرنشین از آن جمله است.





"آزمایشگاه هوش مصنوعی کوانتوم" که مدیریت آن را "جان مارتین"(John Martinis) از بزرگ‌ترین فیزیکدانان جهان برعهده دارد، زیر نظر دانشگاه سانتا باربارای کالیفرنیا فعالیت می‌کند و همکاری‌های گسترده‌ای را با شرکت گوگل آغاز کرده است تا پردازنده‌های اطلاعاتی کوانتوم را برپایه سیستم‌های الکترونیکی ابررسانا تولید کند.
این گروه تحقیقاتی در طول فعالیت‌های خود همکاری‌هایی را با شرکت گوگل، مرکز تحقیقات Ames ناسا و موسسه دانشگاه‌های تحقیقات فضایی (USRA) انجام می‌دهد.
این مرکز امیدوار است با بهینه‌سازی فناوری کوانتوم، آن را در زمینه هوش مصنوعی مورد استفاده قرار دهد و نسل جدید رایانه‌های هوشمند و پیشرفته را تولید کند.

"هارتموت نِوِن"(Hartmut Neven) مدیر گروه مهندسان گوگل روی وبلاگ رسمی مخصوص تحقیقات این شرکت نوشت: «با توسعه یک مرکز سخت‌افزاری پیشرفته و کامل، گروه Quantum AI هم‌اکنون می‌تواند طراحی‌های جدید برای بهیه‌سازی فناوری کوانتوم و پردازنده‌های مبتنی بر این فناوری را طراحی و تولید کند.»
او در ادامه توضیح داد: «ما در این فعالیت از معماری بازپخت کوانتومی D-Wave می‌آموزیم که چگونه برپایه آن می‌توانیم رایانه‌های کوانتومی پیشرفته تولید کنیم.»
لازم به ذکر است که رایانه کوانتومی با مدل‌های مبتنی بر ترانزیستور که این روزها مورد استفاده قرار می‌گیرند، متفاوت هستند و در آن ذرات مکانیکی کوانتوم امکان انجام فعالیت‌های موازی را فراهم می‌کند.



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد